NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus

Kaipaatko apua arjen hallintaan tai tulevien opinto- ja työpolkujen pohtimiseen? Ehkä haluaisit tukea elämäntilanteesi selkiyttämiseen tai tulevien suuntaviivojen asetteluun. Onko vuorokausirytmisi sekaisin? Onko sinulla peli- tai päihderiippuvuutta, velkataakkaa, raha-asiat sekaisin? Tuntuuko siltä, ettet selviä yksin yhteiskunnan palveluviidakossa ja olet väsynyt hakemaan apua eri paikoista? Haluaisitko apua tulevaisuuden tavoitteiden jäsentämiseen?

NUOTTI -valmennus on tarkoitettu sinulle

  • joka olet 16-29-vuotias
  • jonka toimintakyky on heikentynyt
  • jolla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä

NUOTTI-valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen valmentajan. Valmennus sisältää 20 tapaamista viiden kuukauden aikana. Käynnit ovat pääasiassa yksilökäyntejä, mutta yhteistyötä tehdään myös verkostosi kanssa. Yhden tapaamiskerran pituus on 60-120 minuuttia. Yhteyttä pidetään myös tapaamisten välissä muun muassa puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamiskerrat toteutetaan pääasiassa sinun omassa arjen ympäristössä, kuten kotona, kirjastossa, luontopolulla tai kahvilassa.

Valmennuksessa tuetaan arkeasi ja toimintakykyäsi mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja kokonaisvaltaisesti. Samalla kartoitetaan sinun vahvuudet ja voimavarat ja pyritään vahvistamaan niitä. Työskentely lähtee siitä, että sinä tulet kuulluksi ja työskentelylle asetetut tavoitteet ovat elämääsi liittyviä asioita, joihin kaipaat muutosta. Valmennuksen tarkoitus on löytää arkeesi sellaisia rakennuspalikoita, jotka tukevat omatoimista arkeasi. Olipa kyse sitten opiskelu- tai työpaikan löytymisestä, vuorokausirytmin selkiyttämistä, raha-asioiden tai muiden asioiden hoitamisesta, olen apunasi.

Ei hakulomakkeita, ei lääkärinlausuntoa. Vain yhteydenotto Kelaan riittää. Valmennus on tarkoitettu mahdollisimman matalan kynnyksen palveluksi.

Ota yhteyttä Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205. Kelan sivu NUOTTI-valmennuksesta.

Kelaan tapahtuneen yhteydenoton jälkeen Kelan kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja pääset tekemään suullisen hakemuksen NUOTTI-valmennukseen.

Haastattelussa Kelan asiantuntija selvittää kenet haluat valmentajaksesi. Samalla hän kertoo oman alueesi NUOTTI-valmennuksen palveluntuottajat. Sanna Niskanen toimii Silmukkeen NUOTTI -valmentajana Etelä-Karjalan alueella. Halutessasi, voit olla yhteydessä minuun jo aiemmin ja kysyä neuvoja hakemiseen.

Autan avaamaan elämääsi syntyneitä solmuja!