Oma Väylä – kuntoutus

Oma Väylä – kuntoutus

 

Oma Väylä – kuntoutuksessa saat vahvistusta opiskelu- ja työelämävalmiuksiin ja -taitoihin, ohjausta ja harjoitusta arjenhallintaan sekä tukea sosiaalisten taitojen vahvistamiseen. Lisäksi opit tunnistamaan paremmin neuropsykiatrisen häiriön aiheuttamia oireita. Näiden myötä itsetuntemus lisääntyy ja itsetunto vahvistuu. Ryhmätapaamisista saat vertaistukea. Myös läheisten on mahdollista saada tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä ja niiden vaikutuksista elämään.

Oma väylä -kuntoutus voi sopia sinulle, jos olet 16­–29-vuotias nuori ja tarvitset neuropsykiatrisen häiriön vuoksi tukea opintoihin, työelämään tai arjen hallintaan.

Voit hakea kuntoutukseen mikäli sinulla on diagnosoitu:

  • autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (myös Aspergerin oireyhtymä) ja/tai
  • aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD

Kuntoutus kestää 12 kuukautta ja se sisältää:

  • enintään 27 yksilötapaamista
  • enintään 10 ryhmätapaamista
  • 1-2 läheisten ryhmätapaamista
  • 1-3 seurantatapaamista

Kuntoutuksen ajan toimin omaohjaajanasi tavaten yksilötapaamisilla. Lisäksi kuntoutukseen osallistuu tarpeidesi mukaan rakennettu työntekijätiimi.

Kuntoutus on maksuton. Täytä Kelan hakemuslomake KU132, Harkinnan varainen kuntoutus. Liitä mukaan lääkärin B-lausunto. Sanna Niskanen toimii Silmukkeen Oma Väylän tiimissä Etelä-Karjalan alueella. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Silmuke” ja omaohjaaja toiveeksi Sanna Niskanen.

Hakemus sekä B-lausunto toimitetaan Kelaan. Saatuani tiedon sinulle myönnetystä kuntoutuksesta, otan sinuun yhteyttä kahden viikon kuluessa ja sovin kuntoutuksen aloittamisesta.

Halutessasi, voit olla yhteydessä minuun jo aiemmin ja kysyä neuvoja kuntoutukseen ja hakemiseen liittyen.

Autan avaamaan elämääsi syntyneitä solmuja!